12 mrt 2015

Leven met een voedsel allergie

Meet AllergiLicious...

AllergiLicious

Smaakvol genieten met allergieën: het kan!


Courgettepasta met avocadopestoHet ziet, het smaakt en voelt als echte pasta. Maar… het is een stuk gezonder! Ik was al enige tijd nieuwsgierig naar deze nieuwe hype: zucchini, courgetti of gewoon courgettepasta. Ik ben fan, GROTE fan!Ingrediënten voor 2 personen:Voor de courgetti:2 tot 3 courgettesbakje kerstomaten8 zongedroogde tomaatjes (let op de verpakking: geen look!)1 eetlepel geroosterde pijnboompitten1 eetlepel kokosolieVoor de avocadopesto:1 avocadosap van een halve citroenflinke bos basilicum2 eetlepels geroosterde pijnboompittenolijfoliezeezoutpeperBereidingswijze:Maak de courgetti met een spirelli, juliennesnijder of gewoon met een dunschiller (en dan nog in kleinere reepjes snijden).Snijd de zongedroogde tomaatjes in fijne reepjes.Halveer de kerstomaten.Rooster de pijnboompitten in de pan.Verwarm kokosolie in een pan en voeg kort de courgetti en tomaten toe.Meng alle ingrediënten voor de pesto in een blender (of met de mixer).Serveer de courgetti en tomaten met pijnboompitten en een grote lepel avocadopesto.Werk af met verse basilicumSmakelijk!



Lekker eten voor mensen met een voedsel allergie kan een echte kwelling worden. Je wordt er dagelijks mee geconfronteerd en stuit vaak op onbegrip van omstaanders. Mijn vriendin heeft een hele waslijst aan voedsel waarop zij allergisch reageert. Na jaren van ongeloof 'want het zat in haar hoofd' bleek ze allergisch te zijn aan: Gluten, lactose, broccoli, bloemkool, witte kool, look, ajuin, banaan, kiwi, aardbei, honing, soja, ei, zonnebloempitten, amandelen, gist en rauwe groenten. Geen pretje dus.

Even op restaurant gaan eten? Wel euhm, hopen dat ze er voor open staan om een aangepast menu te serveren... 

Heleen besloot het heft in eigen handen te nemen en startte haar eigen blog AllergiLicious. Het is een blog waarbij ze haar ervaringen deelt met bepaalde restaurants, maar bovenal ook lekkere recepten met jullie wil delen!  

Alle recepten kun je terugvinden op de blog van Heleen:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten