26 mrt 2012

Spring Time!!

http://guidedmunich.com/wp-content/uploads/2010/08/DSC_1742_1280.jpg

Tips om te doen bij een zalig lente zonnetje:



- Cocktails maken
 Mojito

 http://recipes.sanoma.be/images/libelle-lekker/q75/w391/h293/3757/mojito.jpg
Benodigdheden:
 * 1 cl limoensap
 * 5 cl gold rum
 * Mineraalwater
 * 1 el rietsuiker 
 * Verse munt
 * Crushed ice


Aan de slag:
1. Doe de munt, het limoensap en de rum in een glas. Kneus de muntblaadjes. Voeg er de rietsuiker aan toe. Doe er het ijs bij en vul verder aan met mineraalwater. Serveer met dunne zuigrietjes en een takje munt.




Cosmopolitan


http://recipes.sanoma.be/images/libelle-lekker/q75/w391/h293/365/cosmopolitan.jpg
Benodigdheden:
 * 3 cl limoensap
 * 6 cl cranberrysap
 * 6 cl wodka
 * 2 cl cointreau


Aan de slag:
1. Roer de ingrediënten met grof gemalen ijs en zeef de cocktail in een gekoeld cocktailglas. Garneer met een schijfje limoen.


Margarita

http://recipes.sanoma.be/images/libelle-lekker/q75/w391/h293/346/margarita.jpg
Benodigdheden:
 * 1 cl limoensap
 * 1 cl cointreau
 * 4 cl tequila

Aan de slag:
1. Maak de rand van het glas vochtig met een citroenpartje en dep vervolgens in een schaaltje met zout. Klop het teveel af en laat kort drogen. 

2. Schud alle ingrediënten met ijs in de shaker en schenk in het glas, samen met een of twee ijsblokjes. Serveer met een schijfje limoen.

- Aperitief hapjes maken
  
Spiesjes van meloen en ham

http://recipes.sanoma.be/images/libelle-lekker/q75/w391/h293/7749/spiesjes-met-meloen-en-ham-_rechts_.jpg
Benodigdheden:
 * 1 meloen
 * 100 g proscuitto
 * 2 el porto
 * prikkertjes


Aan de slag:
1. Haal met een parisiennelepeltje bolletjes uit de meloen. Leg de bolletjes in een kom, sprenkel er de porto over. Laat 5 minuten marineren.

2. Rol de ham losjes op en steek de rolletjes afwisselend met meloenbolletjes op cocktailprikkers of satéstokjes.



Pizza met geitenkaas en tomaat (4 pers.)
http://recipes.sanoma.be/images/libelle-lekker/q75/w391/h293/4362/pizza-met-tomaat-en-geitenkaas.jpg
Benodigdheden:
 * 2 pizzabodems (kant-en-klaar)
 * 200 g zongedroogde tomaten
 * 16 zwarte olijven
 * 250 g champignons 
 * 200 g geitenkaas 

 * 250 ml tomatenpassata
 * Pikante olie
 * Kruiden: oregano, tijm, peper, zout

Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 225° C. Steek 16 rondjes (van 10 cm diameter) uit het pizzadeeg. Leg ze op een bakplaat met bakpapier.

2. Snij de champignons in plakjes. Snij de tomaatjes in kleine stukjes.

3. Breng de passata op smaak met oregano, tijm, peper en zout. Verdeel de saus over de pizzabodempjes.

4. Verdeel er de tomaatjes en de champignons over. Schep op elke pizza een koffielepeltje geitenkaas en duw er een olijf in.

5. Bak de pizza’s 12 minuten in de voorverwarmde oven. Werk af met een druppeltje pikante olie.     


Champignons met pesto (12 stuks)
 http://recipes.sanoma.be/images/libelle-lekker/q75/w391/h293/244/champignons-met-pesto.jpg
Benodigdheden:
 *  12 grote champignons
 * 1 bolletje mozzarella
 * 1 sjalot
 * 4 el groene pesto
 * 1 el peterselie
 * 1 el pijnboompitten
 * Peper en zout


Aan de slag:
1. Verwarm de oven voor op 180°C en hak de peterselie fijn.

2. Borstel de champignons schoon. Hak de steeltjes fijn.

3. Snipper de sjalot. Stoof de snippers in 1 el olijfolie. Doe er de gehakte champignonstelen en peterselie bij, roerbak tot alle vocht verdampt is. Breng op smaak met peper en zout.

4. Snij de mozzarella in miniblokjes en vermeng ze met de steeltjes en de pesto. Vul er de champignonhoedjes mee. Bestrooi met pijnboompitten en zet 10 minuten in de oven.







Recepten by http://www.libelle-lekker.be

Geen opmerkingen:

Een reactie posten