7 mrt 2012

Macarons de Paris



MmmmMacarons...

http://favim.com/orig/201105/22/blue-cookies-french-macarons-paris-pink-Favim.com-52629.jpg

Benodigdheden:
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgDjNQk3q5t8vurc1JVDiNIguUuxnwW7j6w5_xeKI9P8h8T_O8f8S52YM78ENYpEFx3UrPW0Xo29W7ARzXIst_IpRbbQ_Ph-EfvpdRn4DTCaBjwkPWkmxnGnlVpO8SUYeSmfmWkbWV9FFA/s320/macarons2.jpg
 - 2 eiwitten
 - 150 gram gemalen amandelen of amandelmeel 
 - 200 gram suiker

Aan de slag:
1.  Klop de eiwitten stijf en voeg al kloppend de superfijngemalen amandelen of het amandelmeel en de suiker toe, totdat het mooi luchtig is.
2. Pak nu een bakplaat en leg hier bakpapier op. Laat hierop steeds een klein lepeltje van het mengsel vallen, totdat het kleine ronde hoopjes worden. Je kunt het ook met een spuitzak doen, dat wordt nog mooier, maar is wel moeilijker.
Let op: doe ze wel een beetje van elkaar af, want ze lopen nog iets uit.

3. Dit is erg belangrijk: laat de macarons in deze ‘hoopjes’ liggen (drogen) op de bakplaat, liefst minimaal een halfuur.

4. Doe daarna de bakplaat in de oven en bak deze 20 minuten op 160 graden. Laat ze hierna eventjes afkoelen en haal ze dan van het papier af.



Benodigdheden voor de ganache:
http://www.finecooking.com/CMS/uploadedImages/Images/Cooking/Articles/Issues_101-110/051110075-01-chocolate-ganache-recipe.jpg
 - 100 gram room
 - 5 gram honing
 - 150 gram gesmolten chocolade
 - 5 gram gesmolten boter

Aan de slag:
1. Verwarm de room en de honing heel zachtjes in een pannetje. 

2. Doe nu de gesmolten chocola erbij en daarna de boter toevoegen. Meng dit nu goed, en klaar!




Het recept heb ik nog niet getest, maar wanneer ik dat gedaan heb komt dit bericht onder jummy!


By http://www.culy.nl/recepten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten