How to?
Ingrediënten voor minimaal 12 cupcakes
45 gram bloem
240 ml melk
200 gram roomboter
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
45 gram bloem
240 ml melk
200 gram roomboter
200 gram poedersuiker
5 ml vanille extract
Methode
Doe de bloem en de melk in een steelpannetje. Klop het mensel eerst met een garde goed door, zodat je met een klontvrij beslag aan de slag kunt. Breng het geheel rustig aan de kook en zet het daarna meteen op laag vuur. Blijf steeds goed roeren zodat het beslag niet gaat aanbranden en klonteren. Het beslag wordt nu steeds dikker en na ongeveer 5 minuten (steeds blijven roeren) is het mengsel dik genoeg. Er moet een houten prikker recht op in het beslag kunnen staan. Schep het beslag in een kom en dek de kom af met plastic folie. Laat het geheel afkoelen tot kamertemperatuur.
Klop intussen in een andere kom de zachte boter flink smeuïg en luchtig. Voeg nu langzaam de suiker toe en tot slot de vanille. Als alles goed is gemengd voeg je de afgekoelde melk/bloem-mix toe en mix daarna nog eens 5 minuten op middelhoge snelheid met de mixer.
Het geheel nogmaals afdekken met plastic folie en 15 minuten in de koelkast zetten. Daarna is de frosting klaar voor gebruik! Mocht de frosting iets te dun zijn naar je zin, voeg dan wat bloem of poedersuiker toe. Laat cupcakes eerst goed afkoelen voordat je de frosting aanbrengt. Je kunt de crème kleuren, op smaak brengen en versieren zoals je wilt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten